Desigur, alcoolul stă la baza apariție multor probleme de sănătate, însă băuturi care la prima vedere par ”nevinovate” pot avea un impact mai mic sau mai mare asupra ta, scrie Realitatea.md

Dacă ești tot timpul obosit și nu îți dai seama ce faci greșit, atunci te-ar putea interesa să afli că există anumite băuturi care te pot face să te simți lipsit de energie. Băuturile pe care le consumăm zilnic sunt la fel de importante ca alimentele pe care le alegem pentru a avea un stil de viață sănătos.

Cafeaua cu zahăr

Cafeaua se află pe lista de băuturi care te pot face să te simți obosit, spun specialiștii pentru EatThis,NotThat. În timp ce o mulțime de oameni se bazează pe această ”băutură minune” pentru a-și începe ziua cu energie, conținutul mare de îndulcitori nu va face altceva decât să-i combată efectul.

Conținutul de cofeină alăturat modului de preparare, poate avea un efect major asupra nivelului de energie. Îndulcitorii, siropurile, cremele aromate nu aduc niciun plus de energie dacă sunt adăugate în cafea. O cantitate mult prea mare de zahăr și cofeină nu este tocmai indicată, spun specialiștii. Experții sunt de părere că o băutură care conține mult prea mult zahăr te va face să te simți lipsit de energie în cea de-a doua parte a zilei când glicemia va începe să scadă.

Sucul sau ceaiul cu gheață și zahăr

Pe lângă cafea, băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile sau ceaiul, te pot face să te simți obosit. Motivul este simplu, zahărul rafinat. Aceste băuturi conțin o cantitate mare de zahăr rafinat care poate duce la fluctuațiii ale nivelului zahărului dn sânge.

Mai mult, consumul regulat de băuturi îndulcite poate crește riscul de apariție a bolilor de sănătate, printre care diabetul de tip 2 și nu numai. Nutriționiștii atrag atenția cu privire la băuturile care produc inflamația în organism.

Smoothie

Smoothie-ul este o băutură naturală și sănătoasă, însă modul de preparare este cel care face diferența întotdeauna. Mulți sunt de părere că smoothie-urile sunt băuturile care te pot face să te simți obosit. Fructele din smoothie vor determina creșterea glicemiei și scăderea relativ rapidă. Această fluctuație duce de cele mai multe ori la oboseală, iritabilitate și mai ales foame.

Desigur, fructele sunt o componentă esențială a unei alimentații sănătoase. Acestea ajută la reducrea inflamație și la susținerea unui intestin sănătos. Fructele sunt bogate în vitamine, minerale și au o gamă largă de beneficii asupra sănătății. Totuși, nu trebuie să uiți că pentru prepararea unui smoothie sănătos trebuie să existe un echilibru în ingredientele pe care le folosești.

Băuturi energizante

În ciuda numelui pe care îl poartă, aceste băuturi au un impact temporar asupra nivelului de energie. Mai mult, studiile au demonstrat că băuturile energizante pot provoca efecte secundare negative, precum creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, pot afecta calitatea somnului, dar pot avea efecte negative și asupra danturii.

Băuturile energizante oferă o explozie rapidă a nivelului de energie, iar apoi duc la apariția stări de oboseală în mod progresiv. Specialiștii spun că astfel de băuturi trebuie evitate sau consumat cu moderație, mai ales că provoacă deshidratarea corpului ceea ce duce la apariția stării generale de apatie și oboseală.

 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD