Deși familia regală are acces la cele mai bune mâncăruri din lume, există o listă de alimente interzise pe care regii și prinții britanici nu le consumă niciodată.

Există patru alimente pe care regele Charles, regina Camilla și prinții britanici nu le-ar mânca niciodată acasă sau în timpul angajamentelor.

În timp ce unele dintre aceste produse sunt comune în majoritatea bucătăriilor, altele sunt considerate rare, iar altele sunt evitate din cauza faptului că sunt contraindicate pentru sănătate.

Alimente interzise în familia regală britanică

Două alimente foarte comune în bucătăriile tuturor - ceapa și usturoiul - sunt evitate în cea mai mare parte de membrii familiei regale.

Fostul bucătar regal John Higgins a dezvăluit că „la Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi”.

Această regulă aplicată în timpul evenimentelor regale și pe durata banchetelor de stat a fost confirmată și de regina Camilla în 2018.

 

În timpul unei apariții în cadrul emisiunii MasterChef Australia, când a fost întrebată despre alimentele regale interzise, Camilla a spus „urăsc să spun asta, dar usturoiul este interzis”.

Un alt aliment pe care membrii familiei regale nu au voie să îl mănânce atunci când participă la evenimente sau turnee regale sunt crustaceele - pentru a evita riscul de intoxicații alimentare, potrivit Express.

„Familia regală trebuie să fie atentă cu fructele de mare din cauza intoxicațiilor, din cauza programului de lucru. Este o măsură foarte sensibilă să renunțe la consumul de fructe de mare atunci când se află în timpul sarcinilor publice. Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție gravă. Mai ales dacă [aceștia] se află într-un turneu în străinătate. Prin urmare, în mod normal, nu veți găsi acest aliment în meniul regal”, a spus fostul majordom al regelui Charles, Grant Harrold.

Cu toate acestea, monarhul a fost văzut încălcând această regulă atunci când a mâncar stridii la Whitstable Oyster Festival în 2013.

Alimentul pe care regele Charles îl detestă

Există un aliment pe care Charles îl detestă atât de mult încât l-a interzis în toate reședințele regale.

Regele - care a primit chiar și o recomandare din partea organizației pentru drepturile animalelor PETA - a interzis delicatesa franceză foie gras din toate meniurile servite în reședințele sale regale din cauza modului lipsit de etică în care este preparat.

Foie gras este produs dintr-un ficat de rață sau de gâscă. Preparatul, care rezultă dintr-o boală hepatică cunoscută sub numele de steatoză hepatică, este recunoscut la nivel mondial ca fiind una dintre cele mai scumpe delicatese la nivel mondial.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc